+36 (70) 330 7577

HungarianHungarian
Naprakész leszek!

Rövid vagy hosszútávra adjam ki a lakásom?

A mostani bizonytalan időszak nem kedvezett a bérleti piacnak, az árak némileg csökkentek, a bérlőközönség is változik. Kevesebb külföldi diák keres hosszútávra bérleményt, sokkal jellemzőbb, hogy a keresők pár hónapra szeretnének csak elköteleződni az egy éves szerződés helyett. Mi lehet a megoldás? Ki a potenciális bérlő? Cikkünkben 3 különböző bérleti formát jellemzünk, segítünk dönteni a […]

Jogi kisokos ügyvédünk tollából #3

Sorozatunkban irodánk jogásza Dr. Maróti Kinga ad tanácsot és tisztáz gyakran előforduló kérdéseket ingatlan bérbeadással, eladással, kiadással kapcsolatban. Bejegyzésünk a bérleti szerződés felmondásáról szól. Várjuk kérdéseiteket, észrevételeiteket és a témával kapcsolatos tapasztalataitokat is!

Jogi kisokos ügyvédünk tollából #4

Sorozatunkban irodánk jogásza Dr. Maróti Kinga ad tanácsot és tisztáz gyakran előforduló kérdéseket ingatlan bérbeadással, eladással, kiadással kapcsolatban. Bejegyzésünk tisztázza a bérlő fogalmát. Várjuk kérdéseiteket, észrevételeiteket és a témával kapcsolatos tapasztalataitokat is!

Mitől jó szerintünk egy ingatlaniroda?

Amikor megnyitottam az ArtHome ingatlanirodát mind az iroda mind pedig a működési rendszer kialakításánál a fő szempontok azok voltak, amitől szerintem egy iroda JÓL működik. Mik ezek?

ArtHome ingatlanközvetítő képzés

Az ArtHome ingatlanközvetítő tanfolyamot indít leendő kollégáinak. Ha érdekel az ingatlanos szakma és szívesen kipróbálnád magad ezen a területen, jelentkezz hozzánk!

Jogi kisokos ügyvédünk tollából #2 osztatlan közös tulajdon

Sorozatunkban irodánk jogásza Dr. Maróti Kinga ad tanácsot és tisztáz gyakran előforduló kérdéseket ingatlan eladással, kiadással kapcsolatban. Első bejegyzésünk a bérbeadás biztosítékául szolgáló kaució használatáról szól. Várjuk kérdéseiteket, észrevételeiteket és a témával kapcsolatos tapasztalataitokat is!

Ezekre figyelj az étkező(sarok) berendezésénél

Optimális térszervezés esetén a konyha és az étkező közvetlen kapcsolatban állnak egymással, mégis külön helyiség jut az étkező számára. Előfordul azonban, hogy hely hiányban, nem valósítható meg a két funkció elválasztása. Ilyenkor érdemes legalább optikailag elválasztani a főzés és étkezés helyét, de ha ez sem megy, íme néhány okos ötlet:

Jogi kisokos ügyvédünk tollából #1 kaució vagy óvadék

Sorozatunkban irodánk jogásza Dr. Maróti Kinga ad tanácsot és tisztáz gyakran előforduló kérdéseket ingatlan eladással, kiadással kapcsolatban. Első bejegyzésünk a bérbeadás biztosítékául szolgáló kaució használatáról szól. Várjuk kérdéseiteket, észrevételeiteket és a témával kapcsolatos tapasztalataitokat is!

Hogyan dolgozunk - avagy élet a karantén alatt #1

“Mi lesz a karantén után?” “Lezuhannak majd az árak?” “Érdemes most elkezdeni hirdetni a lakásom?” “Lesznek bérlők jövőre is?” És az örök kedvenc: “Mi a helyzet az ingatlanpiacon?” Ilyen és hasonló kérdések sokasága érkezik hozzánk naponta, mi pedig igyekszünk választ adni rájuk, segítséget nyújtani ebben a bizonytalan helyzetben. Mert akárhogy is, a legfontosabb értékünk, a […]

Rugalmas feltételekkel bérelhető lakások az ArtHome-nál!

Szegedi lakást keresel az itthon tartózkodásod idejére? Többen kerestetek meg minket azzal a kéréssel, hogy pár hétre jöttetek haza Magyarországra, de a kialakult állapot miatt nem szeretnének idősebb szüleitekkel együtt lakni. Az airbnb-s, bookingos lakások napi áron drágák, de hosszabb időre nem szeretnétek bérelni, mivel bármikor alakulhat úgy a helyzet, hogy visszamehettek Angliába, Németországba – […]