+36 (70) 330 7577

HungarianHungarian
Naprakész leszek!

GYIK

 • A tulajdonos a helyi piacon 2005 óta tevékenykedik, ingatlanosként dolgozik és ingatlanirodát vezet. Az ArtHome 2019-ben nyitott szárnyai alatt, de mára 12 tanácsadóval, saját irodában, hosszú távra tervezve van jelen a szegedi ingatlanpiacon. Dinamikus, lelkiismeretes csapat, gondos, felelősségteljes vezetés alatt.

 • Ha még nem találkoztál személyesen egyikünkkel sem, akkor válassz kedvedre szimpátia alapján. Ha a weboldalon keresztül küldöd be a megkeresésed az ingatlanod típusa és helye szerint igyekszünk a legrelevánsabb szakértőt küldeni hozzád, de ha van kiszemelt kolléga, jelezd nekünk itt is nyugodtan.
 • Ha már kapcsolatba léptél egy kollégával praktikus vele maradnod a folyamat végéig, hiszen így tud hatékonyan segíteni neked és végigkísérni az ingatlanügyedet. Belső szabályunk is ezt szorgalmazza.

 • Ha azt látod, hogy másik ArtHome-os kolléga hirdeti a kiszemelt lakást, azt javasoljuk hívd azt a tanácsadót, akivel már találkoztál. Ő le fog szervezni mindent a kollégával. Neked ez nem jelent semmilyen hátrányt, viszont nekünk segítesz vele.
 • Ha más irodánál látsz érdekes hirdetést azt is küldd át ArtHome tanácsadódnak, a legtöbb irodával, kollégával kapcsolatban vagyunk és ugyanúgy tudjuk együtt mutatni az ingatlant. így tényleg átlátjuk mi tetszik neked és mi nem, hogyan haladjunk tovább.

 • Elsősorban Szeged és vonzáskörzete a működési területünk. Csongrád megyében Hódmezővésérhelyen és a környező településeken (Sándorfalva, Üllés, Bordány stb) vannak ingatlanjaink. Ha ennél messzebb van eladó lakásod, házad, keress minket és megbeszéljük az együttműködés feltételeit.

 • Van igen, ami általában a külterületi ingatlanoknál, garázsoknál merül fel. Itt nem az eladás értéke után, hanem előre meghatározott, fix díjon dolgozunk.

 • Lényegében kölcsönös bizalmat. Te minket bízol meg az értékesítéssel (bízol bennünk, hogy sikeresen eladjuk) cserébe mi felelősségünk teljes tudatában a maximális energia és erőbedobással mindent megteszünk, hogy teljesítsük azt. Te azzal segíted a munkánkat, hogy nem a konkurenciával kell törődnünk, csak a vevő keresésre fókuszálhatunk, mi pedig különböző kedvezményekkel, ajándékokkal honoráljuk ezt a bizalmat. Külföldön egyébként teljesen normális, hogy választasz egy irodát és ők foglalkoznak az értékesítéssel. Ők értik, hogy ezzel nem csökkented az esélyeidet, hanem növeled a hatékonyságot.

 • Igen, vállalunk értékmeghatározást, értékbecslést, akkor is, ha nem kerül végül eladásra az ingatlan. Értjük, hogy akkor tud megszületni az eladási szándék, ha tudjuk milyen nagyságrendben gondolkodhatunk. A piac felmérésén kívül hasznos, ha szakértő mondja meg mennyit ér az ingatlanod, valós eladási adatok, statisztika alapján.

 • Írásos összehasonlító értékelést, szöveges értékmeghatározást vagy szóbeli, helyszíni értékmeghatározást.

 • Ha csak az értéket szeretnéd megtudni, erre is van lehetőség a díja 30-35.000 Ft, az ingatlan nagysága és elhelyezkedése szerint.

 • Ingatlan eladásakor kétféle költség merül fel: az ingatlanon szerzett hasznod után kell adóznod (lakóingatlannál 5 évnél régebben szerzett ingatlannál nincs adó, lásd adózás) és az a ráfordítás, amivel nagyobb haszonnal tudod majd eladni az ingatlant. Ilyen ráfordítás lehet a staging (árucikket varázsolunk az ingatlanból, hogy a legjobb áron tudjuk értékesíteni) és az ingatlan eladása után fizetett jutalék (ami a szakértő segítség miatt szintén értéknövelő lehet, nagyobb hasznot generálhat, mint maga a jutalék összege, rövidebb eladási idő alatt).
 • Ha a vevő oldalon vagy, akkor kell vagyonszerzési illetéket fizetned, valamint az ügyvédi díj terhel téged.

 • Nem. Kétféle szerződés-típussal dolgozunk. Az egyik teljesen kötetlen, semmilyen kötelezettséggel nem jár egymás felé, sikerdíjas szerződéstípus. Ha Te adod el a lakást, egy visszajelzést kérünk csupán a sikeres értékesítésről. A másik, kiemelt szerződés esetén  felelősséget vállalunk feléd, kedvezményt adunk neked, cserébe annyit kérünk, bízd egyedül ránk az eladást. Itt sem kell fizetned, ha Te adod el az ingatlant, hiszen abban az időszakban, ameddig tart a megbízásunk hozzánk fogod irányítani az esetleges érdeklődőket. Természetesen a kiemelt időszak lejárta után – ha véletlen mégsem jártunk sikerrel – a kiemelt szerződés feltételei is lejárnak. Ha ezután értékesítesz nekünk nem jár semmi.

 • A legjobb helyen vagy. Minden szolgáltatásunkat igénybe tudod venni akkor is, ha nem tartózkodsz Szegeden. A megbízástól kezdve az ingatlan megtekintése és bemutatása is történhet a jelenléted nélkül, majd a megállapodást követően az adásvételi szerződés megkötésére is van mód (távazonosításos szerződéskötés, a COVID óta elterjedt és elfogadott ügyvédi módszer). Természetesen ugyanúgy tartjuk veled a kapcsolatot, mintha személyesen találkoznánk, online folyamatosan tájékoztatunk a fejleményekről.
 • Ez a szolgáltatásunk nem csak az ingatlan eladására, de kiadására is vonatkozik. A kiadott lakásodat pedig menedzseljük, kezeljük, gondos gazdái vagyunk, amíg nem vagy Magyarországon vagy Szegeden

 • Ha a szerződésben azt vállaltad, hogy mást nem bízol meg az eladással, akkor mást ne bízz meg az eladással addig, amíg le nem jár ez az időszak. Az időszak lejárta után szívesen átvesszük az értékesítést. Érdemes egyeztetnünk már előre, ránézni az ingatlanra, tanácsot szívesen adunk, mi lehet a baj, miért nem kel el a lakás vagy ház. Nem biztos, hogy az ingatlanos a hibás, az is elképzelhető, hogy valamilyen lépés kimaradt az értékesítés folyamat elején. Nem lett jó az árképzés, lehetne javítani a paramétereken stb.

 • A lakás vagy ház eladása függ a jó árkategória meghatározásától, ami az elhelyezkedés, állapot és egyéb paraméterek függvénye. Ha ezek alapján a Te lakásod, házad az, ami ebben a kategóriában egy jó választás a vevőközönségnek, el fog kelni az ingatlanod.

 • Adhatsz, de az időkorlátnak nincs nagy jelentősége, mert nekünk is az az érdekünk, hogy minél hamarabb megtaláljuk a vevődet. Ha közösen tudunk dolgozni az ár kialakításában, piaci igényekhez igazításában, akkor rövid időn belül eladható az ingatlan. Azért lehet eltérés az értékesítési időben, ha mondjuk egy kevésbé kedvelt területen van az ingatlanod, kisebb vevőkört mozgat meg, így az eladási idő is hosszabb lehet. Ezt érdemes belekalkulálni a tervezett eladási időbe.

 • Az eladáshoz szükség lesz egy tulajdoni lapra az ingatlan paramétereinek tisztázásához. Alaprajzot készítünk, de ha van méretezett alaprajzod, segíted a munkánkat.
 • Energetikai tanúsítvány szükséges az adásvételi szerződéshez, amit az eladónak kell elkészíttetni. Ha nincs 10 évnél nem régebbi tanúsítványod, érdemes már az értékesítési folyamat megkezdésekor elkészíttetni. Erről részletesebben itt olvashatsz.

 • EU szabályozás szerint energetikai tanúsítvány szükséges az adásvételi szerződéshez, amit az eladónak kell elkészíttetni. Ha eladóként nincs 10 évnél nem régebbi tanúsítványod, érdemes már az értékesítési folyamat megkezdésekor elkészíttetni. Erről részletesebben itt olvashatsz.

 • Ha a vevő oldalon vagy, akkorl vagyonszerzési illetéket kell fizetned, ami a megvásárolt ingatlan értékének 4%-a. Ez csökkenthető a 3 éven belül eladott ingatlan értékével, ekkor csak a különbözet 4%-a fizetendő. Vannak egyéb fizetési kedvezmények erről részletesen itt olvashatsz. Minden, amit a vagyonszerzési illetékről tudni kell. Részletekért kattints ide!
 • Ezen felül az ügyvédi díj terheli a vevőt, ami a megvásárolt ingatlan értéke után fizetendő.

 • A lakás vagy ház eladása függ a jó árkategória meghatározásától, ami az elhelyezkedés, állapot és egyéb paraméterek függvénye. A környéken található kínálat jó kiindulópont az árazáshoz, de a legjobb, ha szakértőt vonsz be az árazásba, hiszen mi valós eladási árakat veszünk alapul, konkrét vevő igényekkel találkozunk.
 • FONTOS! A reális eladási ár nem az, amennyiért venni szeretnél! Ha drágább ingatlantípusban gondolkodsz érdemes feltérképezni hogyan lehet kipótolni a kapott vételárat. Sajnos a vevőt nem az motiválja a vásárlásban, hogy te hogyan szeretnél továbblépni, hanem az, hogy megkapja e a pénzéért, amit szeretne. Ne lehetetlenítsd el az eladásod irreális kínálati árral, hiszen ebben az esetben egyáltalán nem fogsz tudni továbblépni!

 • Az arthomeingatlan.hu weboldalon, különböző hirdetési portálokon érdemes nézelődni. Végleges árképzéshez hívj ki minket, személyesen a helyszínen megmondjuk neked az ingatlanod reális értékét. Az ArtHome szakemberei szívesen állnak rendelkezésedre, akkor is, ha csak szeretnéd tudni, mennyit ér az ingatlanod (értékmeghatározás, értékbecslés) és akkor is, ha el szeretnéd adni a lakásod vagy házad.