+36 (70) 330 7577

HungarianHungarian
Naprakész leszek!

Az Ingatlanpiac Átalakulása 2024-ben: BYD Autógyár és az Új CSOK+ Hatása

Az ingatlanpiac állandóan változik, és a befektetők, vásárlók és eladók mindig figyelemmel kísérik azokat a tényezőket, amelyek befolyásolhatják az ingatlanárakat. Az egyik ilyen kulcsfontosságú tényező a vállalatok vagy kormányzati intézkedések bejelentése, amelyek jelentős hatást gyakorolhatnak az ingatlanpiacra. 2024-ben két fontos esemény történt Szegeden, amelyek jelentősen befolyásolták a helyi ingatlanárakat: a BYD autógyár bejelentése és az új CSOK+ program bevezetése.

Az ingatlanpiac alakulása Magyarországon 2023-ban

A magyarországi ingatlanpiacot 2023-ban különböző gazdasági és társadalmi tényezők befolyásolták. A globális bizonytalanságok ellenére a magyar gazdaság rugalmas maradt, ami táplálta a keresletet az ingatlanszektorban. Íme a legfontosabb fejlemények áttekintése:

 

Urbanizáció - főváros vs. vidék:

 

A városi területek, különösen Budapest, továbbra is jelentős figyelmet keltettek a befektetők és a lakásvásárlók körében. A főváros megőrizte az ingatlanpiaci tevékenységek elsődleges központjaként betöltött státuszát, amit a munkalehetőségek, a kulturális kényelem és az infrastruktúra fejlődése hajtott.

Az olyan vidéki városokban, mint Debrecen, Szeged és Pécs, szintén folyamatosan nőtt a kereslet, amit a jobb életminőség és a Budapesthez képest alacsonyabb megélhetési költségek támasztottak alá.

 

Végre itt a Napenergia plusz program 2024

Régóta várt bejelentés érkezett tavaly ősszel - újra lesz lesz lehetőség vissza nem térítendő támogatásra a napelemrendszerek tekintetében. Lássuk, mik ezek a részletek.

Befektetés - Párnaciha vagy ingatlan?

 

Az elmúlt években Magyarország - azon belül is Szeged - folyamatosan elismerést szerzett mint az ingatlanbefektetések egyik fő célpontja. A stabil gazdaság, a növekvő turisztikai ágazat, az egyetem városi mivolta és a virágzó technológiai ipar miatt a magyar ingatlanpiac mind a hazai, mind a nemzetközi befektetők figyelmét felkeltette.

 

Új családtámogatási pályázatok - CSOK plusz, és Napenergia Plusz Program

Izgalmas ingatlan híreket hozott az ősz, központban ismét a családok lesznek. A kormány nyár végén bejelentette, hogy megszűnik a nagyvárosi CSOK, és csak az 5000 főnél kisebb településeken lesz elérhető a Falusi CSOK változata. Október végén azonban napvilágot láttak az új, 2024.01.01-től érvényes CSOK plusz részletei. Lássuk, mik ezek:

Mi a helyzet az ingatlanpiacon Szegeden?

Hogy áll a piac, hogyan alakulnak az ingatlanárak városunkban? Érdemes e eladni és vásárolni?

 

Kivárással indult az év a hazai ingatlanpiacon

A KSH legfrissebb, 2022 harmadik negyedévére vonatkozó országos lakásárindexe szerint
kismértékben ugyan, de tovább nőttek az ingatlanárak. Persze ez nem azt jelenti, hogy a kereslet
jelenleg is változatlanul élénk, sőt, a vásárlók kivárnak. A rezsiváltozások hírére a kínálat
országszerte megnőtt, de mindez egyelőre nem mutatkozik meg az árakban.

A korszerűsítés lendületet adhat az ingatlanpiacnak

Az önálló házak iránti keresési igény augusztusban 51,5 százalékra csökkent, míg a lakásokat böngészők aránya 48,5 százalékra nőtt- adta közre adatait az Otthon Centrum. Naná, hogy a nyáron napvilágot látott rezsimódosítás hírére. Mire számíthat a kínálati, és mire a keresleti oldal?

Mit kell tudni a mostani albérletpiacról?

Hogyan alakulnak a bérlemények árak? Mi várható az elkövetkezendő időszakban Szegeden? A folyamatos változásoknak, az árak kiszámíthatatlanságának, a befektetések megtérülési rátája ingadozásának időszakát éljük. Nézzük meg milyen bérleti díjakra számíthatunk jelenleg Szegeden, milyen tendenciák figyelhetőek meg? A koronavírus országunkban való megjelenése nemcsak a rövidtávú szálláshelyek létjogosultságát kérdőjelezte meg, de a home-office és a távoktatás bevezetésének […]

A befektetési célú lakásvásárlásról

Örök és megunhatatlan téma az ingatlanbefektetés. Megéri vagy sem? Kinek érdemes? Hogyan kell elkezdeni? Mennyire kockázatos? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel találkozunk nap mint nap… Egy dolog biztos. Magyarországon mindig is „divatos” volt a befektetési célú lakásvásárlás.  A várakozásokkal ellentétben a piac ezen szegmense is viszonylag erős maradt a vírus megjelenése után is. Nem elhanyagolható […]