+36 (70) 330 7577

HungarianHungarian
Naprakész leszek!
 Gyorsan Emelkednek a Lakásárak: Szeged és Debrecen a Listavezetők

Gyorsan Emelkednek a Lakásárak: Szeged és Debrecen a Listavezetők

Az ingatlanpiac izgalmas időket él át Magyarországon, különösen a Szegedet és Debrecent is magában foglaló régiókban. Az elmúlt egy évben jelentős áremelkedés volt tapasztalható, és az ingatlan.com legfrissebb kereslet-kínálati összesítője szerint májusban az éves áremelkedés országosan 4,5 százalék volt. Budapesten ez a növekedés 5,8 százalékot ért el, míg a vidéki városok közül kiemelkedik Szeged és Debrecen, ahol az áremelkedés üteme meghaladta a 7-8 százalékot.

Szeged és Debrecen: az élen az áremelkedésben

Az ingatlanpiaci elemzések szerint a dél-alföldi és észak-alföldi régiókban, amelyek Szegedet és Debrecent is magukban foglalják, volt a legnagyobb az áremelkedés. Az egy év alatt bekövetkezett 7-8 százalékos drágulás jelentős változás, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy áprilisban ez az ütem még egy-egy százalékkal alacsonyabb volt.

Kép forrása: Ingatlan.com 

Bár az áremelkedés üteme most visszafogottnak tekinthető a 2015 és 2022 között tapasztalt lakásárrobbanáshoz képest, mégis figyelemre méltó. Az akkori időszakban a lakásárak akár háromszor-négyszer gyorsabban növekedtek, ami most egy kicsit enyhült, de még mindig jelentős.

Miért fontos ez a vevők és eladók számára?

Az ingatlanpiacon viszonylag ritkán alakul ki olyan helyzet, amely mind a vevők, mind pedig az eladók számára kedvező. Az ingatlanok évről évre történő értéknövekedése jó hír az eladóknak, mivel így ingatlanjaik egyre többet érnek. Ugyanakkor a vevők számára is kedvező a helyzet, hiszen az áremelkedés visszafogottabb üteme lehetőséget biztosít arra, hogy még időben, kedvezőbb áron juthassanak hozzá a kívánt ingatlanhoz.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Az ingatlanvásárlás most különösen érdemes lehet Szeged környékén. A régiók folyamatos fejlődése és a növekvő kereslet miatt az itt vásárolt ingatlanok várhatóan tovább fognak drágulni, ami hosszú távon kedvező befektetés lehet. Az eladók számára pedig most ideális az időpont, hogy piacra dobják ingatlanaikat, hiszen az árak emelkedése mellett a kereslet is élénk.

Az ingatlanpiac jövője

Bár az ingatlanpiac jelenlegi állapota kedvező, fontos figyelemmel kísérni a gazdasági és piaci trendeket. A szakértők arra számítanak, hogy az áremelkedés üteme stabil marad, de a piaci változásokra mindig érdemes felkészülni. Akár vásárlás, akár eladás előtt állsz, érdemes szakértők tanácsát kérni és alaposan megvizsgálni a piaci lehetőségeket.

Összességében az ingatlanpiac mostani helyzete kivételes lehetőséget kínál mind a vevők, mind az eladók számára. Szeged különösen kiemelkedik az áremelkedés szempontjából, így itt érdemes figyelemmel követni a piaci trendeket és kihasználni a kedvező feltételeket.

További informcáióért keresd kedvenc ArtHome tanácsadódat vagy hívd a 06703307577-et!

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.