+36 (70) 330 7577

EnglishEnglish
I will be up to date!
9 ok, amiért megéri Szegeden ingatlanba fektetni

9 ok, amiért megéri Szegeden ingatlanba fektetni

Az ingatlanpiac erős, az eladási és az albérletárak emelkednek. Még mindig jó döntés ingatlanba fektetni, hiszen a szakértők továbbra sem számolnak visszaeséssel. Az árak, habár az európai nagyvárosokéhoz közelítenek, még mindig nem érték el azt a szintet. Különösen igaz ez a vidéki nagyvárosokra, ahol Budapesthez képest még mindig jelentősen olcsóbban lehet ingatlanhoz jutni. Így van ez Szegeden is, ahol pörög a piac és számtalan előnye van az ingatlanbefektetésnek.

Ezek közül összeszedtünk 9 okot, amiért érdemes a napfény városát választani ingatlanbefektetés céljából:

1. Egyetemi város 21 ezer tanulóval

A Szegedi Tudományegyetem rendre élvonalban végez a hazai, és előkelő helyen a nemzetközi egyetemi rangsorokban, emellett az intézménynek köszönhetően Szeged a térség tudományos központja 21 ezer tanulóval – ami sok potenciális albérlőt is jelent egyben. A nemzetközi képzések miatt, a magyar tanulók mellett, jelentős a hosszútávon itt tanuló külföldi diákok száma.

2. Nagy  a kereslet az igényes albérletekre

Egyre keresettebbek a jól felszerelt, újszerű vagy stílusosan felújított albérletek. A keresők nagy része általában hajlandó magasabb áron is kivenni az igényesebb, modern lakásokat.

3. Válogatni lehet az albérlőtípusok között

Többféle albérlőtípus is megcélozható: nemcsak diákok keresnek lakhatást, hanem a hosszabb távra tervező, dolgozó fiatal párok is, akik az első lakásvásárlás helyett az albérlet mellett döntenek.

4. Munkahelyeket biztosító nagyvállalatok

A fiatal, dolgozó albérlőket az olyan munkahelyteremtő vállalatok vonzzák többek között, mint például az Epam, a BP, az ELI, a Continental vagy a  Pick. Sokan érkeznek a régió más városaiból ezekre a munkahelyekre, illetve sokan az új karrier adta biztonság miatt döntenek úgy, hogy az önálló lakhatást választják.

5. Széles ingatlankínálat

Az utóbbi évek építkezéseinek köszönhetően most még sokszínűbb az ingatlankínálat a városban: ugrásszerűen megnőtt az új társasházi lakások száma, a belvárosban és egyéb kedvelt városrészekben egyaránt. Ezek a lakások kiválóan alkalmasak befektetési célra, kiadásra, jó alternatívát nyújtva a belvárosi polgári lakások és panellakások mellé. Szeged kertvárosi részeiben pedig az egyszerűbb családi házaktól az elegáns otthonokig minden kategóriában válogathatunk.

6. Jó és megfizethető ingatlanszolgáltatások

Már itt is elérhetők a lakáskiadáshoz szükséges minőségi szolgáltatások, legyen szó albérletkiadásról, bérleménykezelésről vagy home staging-ről. Mindezt a pestinél elérhetőbb áron kínálják a szolgáltatók.

7. Alacsony bűnözési statisztika

Szeged a legbiztonságosabb nagyváros az országban a statisztikák szerint: 2018 első negyedévében 4,87 volt az 1000 főre jutó kiemelt bűncselekmények száma. Az alacsony bűnözési statisztikák növelik az ingatlanok értékét.

8. Alkalmilag is kiadhatók a lakások

Egyre több fesztivált rendez a város, különböző célközönséggel: a Szegedi Szabadtéri Játékok, a borfesztivál, a SZIN vagy a Deja Vu Fesztivál  évről évre több turistát vonz, akiknek alkalmilag is kiadhatók a lakások, jó alternatívát biztosítva a hotelekhez képest. Ezen kívül számos olyan tréning van a városban, amelyek magyar és külföldi vendégeket vonzanak, akik pár naptól akár egy-két hónapig vannak a városban, és a hosszú távnál magasabb áron vesznek ki lakásokat.

9. Közelebb van

A dél-alföldi vagy a vajdasági befektetőknek a földrajzi távolság miatt is érdemesebb Szegedet választani, mert így lényegesen könnyebbé válik a lakással kapcsolatos koordináció. Nem kell utazni a szerződés megkötéséhez vagy bármilyen felmerülő ügyintézés esetén.

Comments (0)

    New comment

    Please note that your post will be published after revision

    I accept the privacy policy.