+36 (70) 330 7577

EnglishEnglish
I will be up to date!
A korszerűsítés lendületet adhat az ingatlanpiacnak

A korszerűsítés lendületet adhat az ingatlanpiacnak

Az önálló házak iránti keresési igény augusztusban 51,5 százalékra csökkent, míg a lakásokat böngészők aránya 48,5 százalékra nőtt- adta közre adatait az Otthon Centrum.

Naná, hogy a nyáron napvilágot látott rezsimódosítás hírére. Mire számíthat a kínálati, és mire a keresleti oldal?
Az utóbbi hónapokban közel nyolcszor annyi eladó lakóházat hirdettek meg, mint az elmúlt tíz év bármelyik időszakában, ez arra enged következtetni, hogy a nagy alapterületű, komoly költségek árán fenntartható, korszerűtlen családi házak iránti kereslet várhatóan az utolsó negyedévben is csökkenni fog. Mérvadó országos ingatlanos portálok statisztikák szerint is főleg a vidéki, szigeteletlen vagy elavult technológiával működő családi házaktól szabadulna a tulajdonos, az sem baj, ha jóval kevesebbért, és nagyobb alkuképességgel, mint amennyihez a piac az elmúlt években hozzászokott.

A csekély gázfogyasztású távfűtéses lakások ára vélhetően emelkedni fog.

Az alacsony rezsijű ingatlanok ára eddig tartja magát, mi több, már nőtt is, hiszen a kedvezőbb fenntarthatóság most az elsődleges szempont. (Régóta hirdeti a kormány, érdemes korszerűsítésbe fogni, a lassan két éve futó otthonfelújítási támogatás ehhez kiváló eszköz, kérdés, lesz-e folytatása, és milyen feltételek mellett.).

A korszerűsítés tehát szükségszerű lépés; egyúttal újabb lendületet hozhat az építőipar szereplői számára, még úgy is, hogy a jövőben épülő napelemes rendszerek szabályozása körüli felfordulás ebbe alaposan bekavar.
Ahogy abba a feltehetően sokakat érintő, egyelőre csupán bimbózó üzlet reményébe is, miszerint a nagyméretű, korszerűtlen házakat olcsón felvásárolja a befektető, és a szükséges korszerűsítések után a modern ingatlanok aktuális piaci árán adja tovább. A modern nyílászárókkal és a külső hőszigeteléssel ettől függetlenül a továbbiakban is érdemes számolni, mi több, kötelező lépés lesz- ez valamennyi ingatlantulajdonos elemi érdeke.

Comments (0)

    New comment

    Please note that your post will be published after revision

    I accept the privacy policy.