+36 (70) 330 7577

Hétfőn megnyitják az új Otthonteremtési támogatást - ezekben a bankokban lesz elérhető

Hétfőn megnyitják az új Otthonteremtési támogatást - ezekben a bankokban lesz elérhető

Jövő hét hétfőn elindul az új otthonteremtési program, amely keretében a lakosság 6 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhet energiahatékonysági felújításokra. A Bank360 összeállította, mely bankfiókokban lehet igényelni az összeget, és kiderült, hogy országszerte már 266 MFB Pont Plusz áll a rendelkezésre.

 

Hatalmas érdeklődés várható

A program első napján, hétfőn nagy rohamra lehet számítani, hiszen összesen 20 ezer, 1991 előtt épült családi ház felújítására lehet felhasználni a 108 milliárd forintos keretösszeget. Az MFB Pont Plusz hálózatot az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium működteti. A bankok összesen 134 járásban nyitottak pontokat: az első 128-at május 30-ig, a további 138-at pedig június 30-ig.

 

Támogatás és Hitel Lehetőségei

Az egymillió forintos önrésszel együtt akár 7 millió forint támogatás is igényelhető. Ebből 2,5-3,5 millió forint közvetlen támogatás, míg 2,5-3,5 millió forint kamatmentes hitel formájában érkezik. A támogatás igénylésének és felhasználásának részletes feltételeit egy júniusi rendelet határozza meg. 

 

Szakemberhiány és alapanyagellátás

Az építőipari szakemberek szerint az elmúlt években a lakosság elhalasztotta a felújításokat, így most a program hatására jelentős rohamra számítanak. Emiatt elképzelhető, hogy a felújítók nem fognak elegendő szakembert találni. Ugyanakkor az alapanyagellátás bőségesen biztosított, így ezen a téren nem várhatóak problémák.

 

MFB Pont Plusz hálózat elérhetőségei

Az MFB Pont Plusz hálózat elérhetőségeinek feltérképezése segít a támogatás igénylőinek abban, hogy gyorsan és egyszerűen találják meg a legközelebbi pontot. Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb információkat:

 

  • MFB Pont Plusz Hálózat: Országszerte 266 pont

  • Üzemeltető Bankok: MBH Bank, OTP Bank, Gránit Bank

  • Érintett Járások: 134 járás

  • Nyitás Időpontjai: Első 128 pont - május 30., További 138 pont - június 30.

 

Összegzés

Az új otthonteremtési program jelentős támogatást nyújt a lakosságnak energiahatékonysági felújításokhoz. A program részleteinek ismeretében érdemes mielőbb felkészülni a támogatás igénylésére, különösen a szakemberhiány és a várható nagy érdeklődés miatt. Az MFB Pont Plusz hálózat térképe és elérhetőségei nagy segítséget nyújtanak az igénylőknek, hogy minél gyorsabban hozzájussanak a támogatáshoz.

 

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.