+36 (70) 330 7577

HungarianHungarian
Naprakész leszek!
7 kreatív ötlet kisméretű  konyha berendezéséhez

7 kreatív ötlet kisméretű konyha berendezéséhez

Nem mindenkinek adatik meg, főleg panel, illetve társasházi lakások esetében, hogy nagyméretű konyhában süssön-főzzön kedvére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy kényelmetlen, nehezen használható helyiségben kelljen elkészíteni az ételt. Mai bejegyzésemben megosztok veletek 7 okos ötletet, amivel a legkisebb konyha is barátságos, ergonómikus lehet.

ÍME, A 7 ALAPSZABÁLY:
Tipp 1.

Amikor kevés vagy éppen “szerencsétlen” tér áll rendelkezésedre előregyártott bútorok helyett gondolkodhatsz egyedi, méretre készített darabokban, szükség esetén nyugodtan használj a 60 cm-es modul helyett 50-55 centimétereset. A modulméretek kötöttségéből kifolyólag, gyakran előfordul, hogy marad 10-20 felesleges centimétered. Ilyenkor ahelyett, hogy veszni hagyod ezt, kialakíthatsz például egy fiókos elemet a fűszerek számára.

Tipp 2.

Amikor kis térbe próbálunk minél több tárolóhelyet beszuszakolni, előfordulhat, hogy túlzsúfolt lesz a végeredmény. Viszont, ha a felső zárt elemek helyett részben – vagy teljesen – nyitott polcos elemeket használsz a konyha optikailag tágasabbnak hathat. A nyitott elemek valamivel több törődést igényelnek zárt társaiknál, mert könnyen megül rajtuk a por, így az edényeket gyakrabban kell tisztítani. Leginkább akkor ajánlom neked, ha rendmániás vagy és nem sajnálod az idődet a folytonos takarításra és arra, hogy a használt edényeket, eszközöket mindig pont a helyükre tedd vissza.

Tipp 3.

Jobban kedveled, ha konyhaeszközeid zárt ajtók mögött sorakoznak? Akkor van egy jó hírem számodra: Rengeteg extra tárolóhelyhez juthatsz, ha konyhaszekrényeid teljes – vagy szinte – teljes belmagasságban készülnek.

Tipp 4.

Amikor hely szűkében állunk ajánlatos átgondolni mennyi fazékra, serpenyőre van szükségünk. Egyébként is, kinek van szüksége 5 féle boros vagy éppen vizespohárra? Ugyanis, amikor egy konyha igencsak aprócska, könnyen előfordul, hogy a lakásban 4 embernél több számára nincs is ülőhely. Akkor pedig miért is tárolnál ennél jóval több eszközt a rendelkezésedre álló aprócska konyhában?

 

Tipp 5.

Minden nap készítesz főtt ételt? Mennyi főzőlapot használsz egyszerre? Ha kettőnél nem többet, akkor érdemes kisebb méretű főzőlapban gondolkodni, értékes centimétereket nyerhetsz így az előkészítés számára. Ugyanez vonatkozik a mosogatóra is. Egy tálcában is könnyen elmosogathatod az edényeket, étkészletet…

Tipp 6.

A háztartási kisgépeket, melyeket nem használsz minden nap, inkább a szekrényben tárold a munkapult helyett. Így kényelmesebben használhatod azt és a főzősarok sem fog úgy kinézni, mint ahol éppen bombát robbantottak.

Tipp 7.

Kis alapterületen használj inkább világos színeket, ezek optikailag tágítják a teret. Kerüld a nagy mintákat és az élénk színeket is inkább csak a kiegészítőkön jelenítsd meg.

 

 

Ha ezt a néhány alapszabályt sikerül alkalmaznod ergonómikus, jól használható konyhát teremthetsz magadnak. Amennyiben esetleg további kérdésed maradt a témában fordulj hozzám bizalommal örömmel segítek neked.

Anita

Lakberendezési tanácsokért, staging szolgáltatásunkért keressetek minket az info@arthomeingatlan.hu email címen.

Várjuk jelentkezéseteket!

 

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.