+36 (70) 330 7577

HungarianHungarian
Naprakész leszek!
Rövid vagy hosszútávra adjam ki a lakásom?

Rövid vagy hosszútávra adjam ki a lakásom?

A mostani bizonytalan időszak nem kedvezett a bérleti piacnak, az árak némileg csökkentek, a bérlőközönség is változik. Kevesebb külföldi diák keres hosszútávra bérleményt, sokkal jellemzőbb, hogy a keresők pár hónapra szeretnének csak elköteleződni az egy éves szerződés helyett. Mi lehet a megoldás? Ki a potenciális bérlő? Cikkünkben 3 különböző bérleti formát jellemzünk, segítünk dönteni a tulajdonosoknak a befektetésnek szánt ingatlan hasznosításában.

3 különböző bérleti forma – mi a különbség?
Hosszútávú bérbeadás:

A 6 hónapnál hosszabb bérleti jogviszony esetén beszélünk hosszútávú bérlésről. A felek a szerződést általában minimum 1 évre kötik, de ettől bizonyos paraméterek és feltételek miatt el lehet térni (pl a diák ittléte rövidebb időszakra szól vagy mi nem szeretnénk ha mondjuk az éves forduló egy januári holt időszakban járna le).

A legtöbb esetben a legzökkenőmentesebb kiadási forma, kiszámítható bevétellel és minimális költséggel. Ha jó bérlőt fogunk ki, jó esetben nem sok gondunk van a bérbeadással. A rendszeres ellenőrzés, folyamatos karbantartásra azonban itt is hangsúlyt kell fektetni, ugyanis ha ezt elmulasztjuk, komoly meglepetések fogadhatnak minket az 1-2 éves bérleti jogviszony lejártával.

Középhosszú bérbeadás:

Így az 1-6 hónapig tartó bérlést nevezzük. A jelenlegi helyzetben gyakori és ajánlott forma, költsége minimális, de könnyen kezelhető a karbantartás a bérlők váltásakor. Bevétel szempontjából kb 10%-kal magasabb bérleti díj érhető el, mint a hosszútávú bérlésnél.

Potenciális bérlőkör: diákok, akik nem évekre érkeznek városunkba (Phd hallgatók, orvosi gyakorlatra érkezők vagy Erasmus programmal idelátogatók illetve más területeken gyakorlati tréningen résztvevő, felnőttképzéses hallgatók).

Rövidtávú kiadás vagy airbnb szálláshely szolgáltatás

Az 1 éjszakától 1 hónapig terjedő vendégfogadást nevezzük így (maximálisan egyébként 90 nap lehet egy vendég megszakítás nélküli tartózkodása a szálláshelyen). Mind adózási, mind pedig a lakás felkészítését illetően teljesen más, mint a bérbeadás. A legtöbb munkával és köztes költséggel, folyamatos jelenlétet igénylő, de bevétellel kecsegtető kiadási forma. Várhatóan – időszaktól függően – 30-60% több bevétel érhető el.

Ha nem tudsz dönteni:

Irodánk vállalja, hogy a folyamatosan változó piaci körülményeknek megfelelően az éppen aktuális legjobb bérleti formában hasznosítsa a befektetési ingatlanod. Nem mindegy milyen időszakban, milyen jogszabályi változtatást vagy körülményt kell figyelembe venni és dönteni a legtöbb bevétel eléréséhez.

Megbízóinknak nem csak a bérlő kiközvetítését, a szerződés megkötését vállaljuk több nyelven, de segítünk meghozni a piaci változások szerinti legjobb döntést is. Arra is van lehetőség, hogy az aktuális kereslet alapján, időszak szerint változtassunk a kiadás formáján (télen hosszútáv, nyáron rövidtávú kiadás).

ARTHOME ÁRGARANCIA CSOMAG
fix bevétel, a piaci körülményektől függetlenül:

Válaszd a biztos megoldást: ARTHOME ÁRGARANCIA CSOMAG  a folyamatos, változatlan bevételért.

Irodánk közvetítési díj nélkül, ingyenes bérleménykezeléssel garanciát vállal arra, hogy minimum 2 évig AZONOS ÁRON bérli az ingatlanod, teljes felelősségvállalással. Kibéreljük, hasznosítjuk és kezeljük a lakásodat HAVI FIX bevételért, bérleménykezelési díj nélkül.

Ez nekünk is akkor éri meg, ha a piaci árhoz képest 10-15%-kal kedvezőbben béreljük a lakásod, cserébe viszont nem kell aggódnod:

nem mondjuk fel váratlanul a bérleti jogviszonyt
rendszeresen ellenőrizzük a lakást, nem lesz állagromlás
nem kell aggódnod a nyári időszak miatt (nem lesz fele a bérleti díj nyáron)

Az Arthome díjai különböző szerződéstípusok esetén:
Hosszútávú kiadás:

a kiadáskor egyszeri, 1 havi bérleti díjnak megfelelő összeg
bérleménykezelés szolgáltatásunk a havi bérleti díj 10%-a, amiert teljeskörűen levesszük a bérbeadó válláról a bérlés terhét – erről részletesen itt olvashatsz
a rezsiköltséget a bérlő fizeti

Középhosszútávú bérbeadás:

a havi bérleti díj 10%-a bérlőszerzésért, 10%-a pedig a bérleménykezelésért – a bérleti időszak teljes ideje alatt a szerződéskötéstől a kiköltözésig koordináljuk a bérlőt és kezeljük a bérleményt
NINCS EGYSZERI, BÉRBEADÁSÉRT JÁRÓ JUTALÉK, a költség havi szinten, a bérlési időszakkal arányosan jelentkezik!
a rezsiköltséget a bérlő fizeti

Rövidtávú kiadás, szálláshely szolgáltatás

a vendégéjszakák után, havi elszámolásban 10% a vendég közvetítése, 10% pedig a vendégek kiszolgálása után fizetendő
a díjunk nem tartalmazza a szalláshely site-ok díjait valamint a takarítás díját, kizárólag ezek szervezésére irányul (a vendégéjszakák árának kialakításánál ezt figyelembe vesszük – nem az ingatlan tulajdonos költsége!)
a rezsiköltség és internet díja a tulajdonosé

Amit minden bérleménykezelési csomag esetén elintézünk helyetted:

bérleti díj beszedése,
bérlőkkel való kapcsolattartás,
karbantartás,
takarítás,
rezsiügyintézés.

Amire számíthatsz:

precizitás,
pontos elszámolás.

Ha további kérdésed merülne fel, vagy szeretnéd, ha felmérnénk lakásodat fordulj hozzánk bizalommal!

Keress minket:
Kis-Jakab Réka
[????] | +36709676150
[????] | info@arthomeingatlan.hu
[????] | Horváth Mihály utca 8.

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.