+36 (70) 330 7577

HungarianHungarian
Naprakész leszek!
Mire számíthatunk ha kiadnánk lakásunkat?

Mire számíthatunk ha kiadnánk lakásunkat?

Rengetegen kérdezik tőlünk, mire számíthatnak, ha befektetésre vásárolt ingatlanukat hasznosítani szeretnék. Mi a helyzet az ingatlanpiacon? A rövid válaszunk: Habár lassult az albérletpiac városunkban, aggodalomra nincsen okunk.

 

Az elmúlt években lényeges változások történtek a lakáspiacon, egy kifejezetten erős keresleti piac alakult ki, mindenki befektetési ingatlant keresett, így a lakások árai az egekbe emelkedtek. A csúcsot Szegeden 2019 év elején, tavaszán tapasztaltuk, majd a nyár beköszöntével elkezdett csökkenni a kereslet, majd megtorpanni, majd kissé visszaesni az ingatlanárak.

Az albérleti piac mindig követi ezt a folyamatot és a rengeteg piacra került, kiadásra szánt lakással az albérletek árai is csökkenni kezdtek. Amellett, hogy elmaradt az augusztusi egyetemisták rohama, még a külföldi diákok egy részének is haza kellett menni különböző okok miatt. Természetesen ez sem kedvezett az albérletárak alakulásának a befektetői oldalról.

Mi most a piaci helyzet?

Mielőtt kétségbe esnénk, szeretnénk eloszlatni egy tévedést. A lakásokat most is ki lehet adni, méghozzá jó áron, mindössze annyival kell kalkulálnunk, hogy a tavalyi év hirtelen bevételnövekedésére nem számíthatunk. A piac normalizálódott, a mostani árak körülbelül az egy évvel ezelőtti árakhoz hasonlítanak, ami hosszútávon jó hozamot ígér és biztos bevételt. A bérlők is nagyobb kedvvel vágnak bele egy hosszabb távú elköteleződésbe, hiszen nem kell a határaikat megfeszítve döntést hozniuk.

Mit tehetek, hogy a lakásom gyorsan ki legyen adva?

Érdemes minél inkább figyelembe venni a bérlők igényeit, minél otthonosabbá, kényelmesebbé tenni a lakást. Alapvető igény lett, hogy a lakások fel legyenek újítva és minél újabb bútorokkal felszerelve, ellenkező esetben az árnak tükrözni kell az esetleges hiányosságokat.

Ha tanácsra, segítségre van szükséged a kiadáshoz, kérünk fordulj hozzánk bizalommal. Mind a piaci helyzettel kapcsolatban, mind pedig a kiadás folyamatában segítségedre lehetünk, ráadásul levesszük a válladról a kiadás és lakáskezelés gondját, ha minket bízol meg a lakásod hasznosításával.

Szívesen megnézzük, felmérjük a lakásod és javaslatot teszünk a hasznosításra, legyen az hosszú vagy rövidtávú kiadás.

Keress minket bizalommal!

Hogyan dolgozunk?

Bérbeadásra szakosodott szakértőink reális képet adnak a megváltozott piacról, tájékoztatnak ingatlanod piaci áráról, és segítenek egy kis átalakítással, átrendezéssel a lehető legtöbbet kihozni a lakásból.

Az általunk kínált ingatlanok legtöbbje felújított, az átalakult bérlői igényekhez idomult ingatlan. A lakást felkészítjük a kiadásra, professzionális képanyagot készítünk ingatlanodról, azt angol és magyar nyelven hirdetjük meg, és megkeressük a potenciális bérlőt.

További részletekért kattints bérbeadással foglalkozó menüpontunkra!

ArtHome ingatlan kiadás

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.