+36 (70) 330 7577

HungarianHungarian
Naprakész leszek!
Mi a helyzet az ingatlanpiacon Szegeden?

Mi a helyzet az ingatlanpiacon Szegeden?

Az utóbbi évek rapid áremelkedése az év végére megtorpant, eltűntek a vevők, kivárt minden érdeklődő, aki ingatlant szeretett volna vásárolni mind Szegeden, mind pedig a környező településeken. A többek által jósolt drasztikus árzuhanás elmaradt azonban, az eladók nem vagy csak lassan reagáltak a megváltozott viszonyokra annak ellenére, hogy gyakorlatilag megduplázódott az eladó ingatlanok száma.



Ez a tendencia május környékére megváltozott, szép lassan elindult az érdeklődés, előkerültek a keresők, érdeklődők. Több ingatlan gazdára talált és nem csak az élethelyzetük változása miatt, de már befektetési céllal is elindult néhány érdeklődő.

Hogyan állnak most az eladási árak, érdemes-e eladni?

A válasz: igen, érdemes. Nehéz megjósolni mi várható az árak szempontjából, de az biztos, hogy még mindig sokkal magasabb áron adható el egy ingatlan, a pár évvel ezelőtti szerzési értékhez képest. Normalizálódott kissé a piac, kevesebb a kiugróan magas eladási ár. Az ingatlanár csúcshoz képest most 10-15% csökkenés mutatkozik a hirdetési árakban és adott esetben nagyobb alku is megfigyelhető, de még mindig jóval fölötte vagyunk a 3-4 évvel ezelőtti áraknak. Ez persze ingatlantípusonként és lokáció szerint is eltér. A panelek ára például érzékelhetően csökkent, míg egy újabb építésű, kisebb alapterületű lakásnál kevesebb ingadozást tapasztaltunk.

Mit tegyek, ha venni szeretnék?

Érdemes alaposan körülnézni, hiszen nagyobb a választék az eladó ingatlanok palettáján. Ha megtetszik egy ingatlan bátran tegyünk rá ajánlatot és térképezzük fel mennyire rugalmas az eladó. Ha kiadni szeretnénk, vegyük figyelembe, hogy a bérlemények kiadási ára még mindig magas, némely esetben itt emelkedés tapasztalható. A bérleti piacon nincs túlkínálat, nagyon sok kereső van a piacon. Nem csak a külföldi, de a magyar bérlők is jelen vannak, hiszen sokan döntenek a bérlés mellett a vásárlás helyett.

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.