+36 (70) 330 7577

HungarianHungarian
Naprakész leszek!
Hogyan rendezzük be? Az előszobáról

Hogyan rendezzük be? Az előszobáról

Lakásvétel vagy lakásfelújítás előtt állsz? Ötleted sincs, hogyan kezdj neki a berendezésnek és mire figyelj egy-egy helyiség felöltöztetésénél? Most induló sorozatunkban ehhez szeretnénk ötleteket adni Nektek.

Kezdjük is mindjárt az előtérrel, vagy ahogy tetszik előszobával. Gyakran tapasztalom, hogy mivel nem töltünk sok időt ebben a helyiségben, tervezésére, berendezésére nem fordítanak elég figyelmet a lakástulajdonosok. Valójában, ha belegondolunk mégiscsak igen fontos szerep jut az előszobának, hiszen itt fogadjuk a vendégeinket, itt alakul ki az első benyomásuk otthonunkról. Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy anyagi kereteinktől függetlenül egy rendezett, átlátható, könnyed közlekedést biztosító helyiséget alakítsunk ki, mely stílusában illeszkedik otthonunk egyéb tereihez.

Hogy milyen bútorokat érdemes bevetni?

Lehetőség szerint ajánlom a zárt akár teljes belmagasságban épített szekrényeket, melyek elnyelik a kabátok és cipők hadát. 

 

Egy-egy puff vagy ülőpad jó szolgálatot tehet, ha a lábbelinket kényelmesen szeretnénk fel- vagy levenni.

      

Amíg egy kis konzolasztal esztétikus látványt nyújthat és jó szolgálatot tehet, ha valahová csak úgy szeretnénk ledobni a kulcsokat, leveleket, addig egy-egy tükör segítségével nemcsak vethetünk egy utolsó pillantást a frizuránkra, mikor elhagyjuk a lakást, de optikailag tágasabbnak tűnik az tér is.

 

 

Egy-egy esős nap alkalmával jó szolgálatot tehet egy esernyőtartó és fogas, így a vizes göncök nem poshadnak be a szekrényben.

 

Attól függetlenül, hogy viszonylag rövid időt töltünk ebben a szobában, érdemes megfelelő fényviszonyokról gondoskodni, ez nem csak a biztonságos közlekedést, de a kellemes hangulatot is garantálja. 

Az előtér tervezése során (is) szívesen hozok létre a térben egy fókuszpontot. Ilyenkor általában a tér leglátványosabb falára egy merész tapéta, egy szép tükör és egy csinos konzolasztal kerül. Mint például az alábbi hangulatképen, ami egy kedves ügyfelemnek készült még az ötletelés fázisában:

Abban az esetben, ha rendelkezésünkre álló tér, túl kicsi úgy érdemes a falakat fehérre, világos árnyalatokra festeni, így optikailag tágasabbnak hat az összkép. 

A padlóra érdemes nagy kopásállóságú hidegburkolatot választani, hiszen viszonylag nagy terhelésnek tesszük ki azt, főleg egy-egy esős vagy havas napon. A laminált parketták, faburkolatok használatát ebben a helyiségben érdemes mellőzni, hacsak nem hobbitok a parkettázás. 

Mielőtt bútorválasztásba fogtok mérjétek fel a rendelkezésre álló tér nagyságát, gondoljátok át, mit szeretnétek itt tárolni. Csak kabátokat és cipőket? Esetleg a porszívó és egyéb takarítóeszközök, takarítószerek is itt kapnak helyet? Főképp társasházi lakások esetében jellemző, hogy a gépészeti és elektromos osztó-gyűjtők is itt kapnak helyet. Ezeket nyugodtan körbe szekrényezhetitek, fontos azonban, hogy probléma esetén úgy hozzáférjetek, hogy ne kelljen a berendezést lebontani.

Nem árt, ha egy egész alakos tükörnek is jut hely, de egy-egy kisebb darab is nagyon dekoratív lehet. Ha szeretnétek nagyon otthonos végeredményt kapni, egy-egy kárpitozott puffal, vagy az ülőpadra helyezett díszpárnával, szőnyeggel nem tudtok melléfogni. A szőnyeg esetében érdemes olyan darabot választani, ami könnyen tisztítható a fent már említett okokból. 

Bízom benne, hogy bejegyzésemmel sikerült ötleteket adnom. Ha maradt még kérdésetek tegyétek fel bátran.

Anita

Lakberendezési tanácsokért, staging szolgáltatásunkért keressetek minket az info@arthomeingatlan.hu email címen.

Várjuk jelentkezéseteket!

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.