+36 (70) 330 7577

HungarianHungarian
Naprakész leszek!
Frida - az ArtHome kutyus - avagy kisállat az otthonunkban

Frida - az ArtHome kutyus - avagy kisállat az otthonunkban

KUTYA, CICA VAGY HÖRCSÖG?

 

Mielőtt döntünk, fontos tudni, hogy melyik kisállat milyen felelősséggel is jár. Egy hörcsög kb. 1-2 évig él, viszont egy cica akár 15-17 évig is elélhet, ami hosszú távú elkötelezettséget jelent. Ha úgy gondoljuk, hogy életmódunk nem alkalmas egy kisállat gondozására, inkább keressünk olyan lehetőséget, ahol időszakosan velünk lehet egy kisállat, de nem mi vagyunk a tulajdonosok (pl. kutyasétáltatás, ideiglenes vigyázás pl. kutyasitterkedés)

 

Viszont ha eldöntöttük, hogy szeretnénk állatot az otthonunkba, akkor a következő tényeket kell figyelem bevennünk:

 

  • Igyekezzünk környező állatmenhelyeknél keresgélni, ne vásároljunk mindenáron állatot. Rengeteg fajtamentő, menhely létezik, akár nyusziról, akár kutyusról beszélünk. Az örökbefogadás mellett szóló legfontosabb érv, hogy ezáltal 2 állatot menthetünk meg: az egyik, akit hazaviszünk, a másik, aki a helyére jöhet.

  • Ha vásároljuk az állatot, győződjünk meg arról, hogy megfelelő tenyésztőtől szerezzük be az új családtagot.

  • Válasszunk életmódunkhoz illő állatot: például pici lakásba ne vigyünk dán dogot vagy egy izgága természetű kutyusnál nem szerencsés, ha egész nap be van zárva és csak este és reggel viszik le.

 

LAKÁS VAGY HÁZ?

Régen ritkaság számba ment, ha lakásban tartottak kisállatot, manapság már teljesen elterjedt. Ami fontos, hogy mind a cicáknál, de főleg a kutyáknál a napi rendszeres testmozgás - még a házban tartott kutyák esetében is fontos, hogy legalább 2 naponta vigyék el sétálni a gazdik.

 

Ha nem a saját tulajdonunk az ingatlan, nagyon fontos a főbérlő beleegyezése, enélkül ne vigyünk kisállatot! A szomszédok miatt is fontos, hogy az életmódunk szerinti állatot válasszuk, nem szerencsés, ha a magányos kutyus egész nap vonyít például egy panellakásban.

Ha éppen albérletet keresünk kisállattal, érdemes a helyi állatbarát csoportokban is nézelődni, de sokszor külön állatbarát albérlet kereső csoportok is vannak. Az ingatlan hirdetéseknél pedig külön megjelölést kapnak az állatbarát albérletek.

Jelenlegi albérleteink itt találhatóak, melyek között van állatbarát is :)

 

FRIDA, AZ ARTHOME KUTYA

Az egész ArtHome csapata rendkívül elkötelezett állatvédő, az összes tanácsadónak van vagy volt kisállata. Ügyvezetőnk, Kis-Jakab Réka nemrég komoly döntést hozott: befogadott egy mentett kutyát, aki a Frida nevet kapta

 

Frida egy 6 hónapos Border colli és (valószínűleg) boxer keverék. A bulldogharapása miatt picit ijesztő lehet a megjelenése, de egy végtelenül kedves és szeretetreméltó kutyus. Mivel mentett kutya, sajnos több trauma is érhette, ezért nagyon félénk, több hétbe telt, mire be mert jönni az irodába. Igen, az irodába, ugyanis büszkén mondhatjuk, hogy az ArtHome egy állatbarát ingatlaniroda.

 

SZÉP KERT VAGY KUTYA?

Ha valaki kutyát szeretne, sokszor felvetődik a kérdés: mi lesz a kerttel? A kölyökkutyák esetében sajnos valóban érvényes a mondás “Szép kert vagy kutya. A kettő együtt nem megy.” Ha idősebb kutyát fogadunk be, akkor elképzelhető, hogy nem lesz ilyen problémánk. Érdemes a virágágyásokat megvédeni addig is, amíg a kis kedvenc meg nem tanulja a szabályokat. Javasolt elkeríteni egyes részeket, amiket a kutya használhat, és mindenképpen ajánlott még akkor is elvinni őket sétálni.

Az biztos, hogy négylábú barátaink igazi családtaggá válhatnak, és mindamellett a kertünk is biztonságba lehet.

Ha esetleg örökbefogadáson gondolkodsz, az alábbi menhelyeken érdemes szétnézi:

 

https://www.tappancs.hu/

http://igezoegyesulet.hu/

https://arvacska.hu/


 

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.