+36 (70) 330 7577

HungarianHungarian
Naprakész leszek!

Ajándék energetikai tanúsítvány kiemelt szerződéses ügyfeleinknek

Kedvezményes ajánlat:

Amennyiben az értékesítéssel kizárólag irodánkat bízza meg, úgy az energetikai tanúsítványát ajándékba adjuk Önnek!

Részletekért keresse tanácsadóinkat

Magyarországon 2009. január 1-jén lépett érvénybe az a rendelet (176/2008 Korm. rendelet), amely szerint az ingatlanokról energiafelhasználási jellemzőik alapján energetikai tanúsítványt kell készíteni. A tanúsítvány beszerzése az értékesíteni kívánt ingatlanokat érinti és célszerű már az értékesítést megelőzően elkészíttetni, hogy az adásvételi szerződésbe feljegyzésre kerülhessen.

Mi az az energetikai tanúsítvány és mire jó?

Az energetikai tanúsítvány az ingatlannal kapcsolatos energetikai információkat tartalmazza. Részletes tájékoztatást ad azzal kapcsolatban, hogy mennyire gazdaságos az ingatlan fűtési, hűtési, használt meleg víz előállítási, szellőztetési és világítási célokra való felhasználás szempontjából, továbbá javaslatot tesz a megtakarítási lehetőségekre.

A tanúsítvány az adott épület energiafogyasztásának mértékét mutatja meg, összehasonlítva azt az ugyanolyan rendeltetésű és méretű új épületekre vonatkozó követelmények szerinti épület fogyasztásával. Ez a legkedvezőbb „A+” kategóriától a legkedvezőtlenebb „I” kategóriáig terjed, hasonlóan a háztartási gépek energiafogyasztását mutató címkéhez.

További információért, előírásokkal és felhasználással kapcsolatos részletekért olvassa el ide vonatkozó bejegyzésünket.

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.