+36 (70) 330 7577

HungarianHungarian
Naprakész leszek!
12 tipp - Hogyan készítse fel otthonát a karácsonyra?

12 tipp - Hogyan készítse fel otthonát a karácsonyra?

Közeleg az év talán legszebb időszaka, a karácsony. Ilyenkor mindenki elkezdi felkészíteni a lelkét - és egyben az otthonát is - a meghitt ünneplésre . Ehhez próbálunk most néhány hasznos tippel segíteni.

 

  1. Takarítás és lomtalanítás. Mielőtt belevetné magát a díszítésbe, tegyen rendet otthonában. A rendrakás nemcsak helyet teremt a dekorációnak, hanem tiszta, barátságos légkört is teremt a vendégek és a család számára.

 

  1. Teremtsen ünnepi hangulatot. Kezdje a hangulat megteremtésével, a hangulatos világítással. Fűzzön fel néhány csillogó karácsonyi fényt az ablakokra, ajtókra és a karácsonyfára. A gyertyák, - legyen az illatosított vagy nem illatosított - melegséget és kellemes illatot biztosítanak az egész lakásban.

 

  1. Ne feledje a bejárati ajtót!  Az első benyomás számít. Akasszon ünnepi koszorút a bejárati ajtóra, és tegyen néhány szezonális díszet a verandára vagy a bejárathoz, hogy üdvözölje a látogatókat. Ha társasházban él, díszítse fel a lépcsőházat apró díszekkel!

 

  1. A karácsonyfa, az ünnep lelke. Válassza ki, és díszítse fel a fát! Akár valódi, akár műfenyő, válasszon a szoba méretéhez illő fát. Kezdje a fényekkel, majd adjon hozzá füzéreket, díszeket, végül pedig a fa tetejére mehet a csúcsdísz.

 

  1. Személyre szabott díszek. A személyre szabott díszek vagy kézzel készített kézműves tárgyak egyedi jelleget kölcsönöznek a fának. Tegyen fel olyan díszeket, amelyek személyes értékkel bírnak, vagy különleges emlékeket jelentenek a család számára. Ha jó a kézügyessége, készítsenek családi körben egyedi díszeket.

 

  1. Díszítsen fel minden szobát. Bővítse ki a dekorációt az összes helyiségre. Rakjon ki ünnepi díszpárnákat, takarókat és asztali dekorációkat. Tervezze meg a hálószobák, a fürdőszobák, sőt, még a konyha apró, tematikus díszítését is.

 

  1. Az ünnepi asztal.  Díszítse fel az étkezőasztalt egy szép terítővel, ünnepi témájú étkészlettel, szalvétákkal és asztaldíszekkel. Ez garantáltan meghitt hangulatot teremt az ünnepi étkezésekhez.


 

  1. Ünnepi fények. Dobja fel az udvart fényekkel, felfújható játékokkal vagy világító figurákkal. Mindig tartsa szem előtt a kültéri dekorációk megfelelő rögzítését, és a kültéri használatra alkalmas hosszabbítók elősegítik a biztonságos használatot.

 

  1. Szezonális kert. Jó ötlet lehet ilyenkor szezonális növényekkel, például mikulásvirágokkal, magyalbokrokkal vagy örökzöld koszorúkkal kiegészíteni a kültéri részeket. Az ünnepi hangulat garantált!


 

  1. Játsszon ünnepi zenét! Készítsen ünnepi lejátszási listát, hogy kedvenc karácsonyi zenéjével fokozza az ünnepi hangulatot.


 

  1. Karácsonyi vendégség. Készüljön fel a vendégek fogadására, gondoskodjon arról, hogy a vendégszobák tiszták, hangulatosak és a legszükségesebb dolgokkal felszereltek legyenek. Az ünnepi menüt érdemes idejében átgondolni, és előre beszerezni a hozzávalókat. Ha az ételt rendeljük, akkor a megrendeléseket érdemes időben leadni, nehogy hoppon maradjunk.

 

  1. A biztonság mindenekelőtt. A fények és gyertyák használatakor mindig az első és legfontosabb a biztonság. Soha ne hagyjunk égve gyertyát, ha kijövünk a szobából, és kerüljük a csillagszóró és az ellenőrizetlenhelyről (pl. piac) származó égők vásárlását. NE feledjük: karácsonykor van a legtöbb lakástűz, ne a tűzoltóság jöjjön hozzánk a vendégek helyett!

 

Ezekkel a tippekkel otthona egy hangulatos, barátságos hellyé válik, amely készen áll arra, hogy a karácsony örömeit a barátokkal és a családdal ünnepelje. Élvezze a karácsony varázsát, és szerezzen felejthetetlen emlékeket szépen feldíszített otthonában!

 

Boldog, meghitt ünnepeket kíván az ArtHome teljes csapata!

 

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.