+36 (70) 330 7577

HungarianHungarian
Naprakész leszek!

Tippek bérbeadóknak

berbeadas_arthome_szeged_kiadas_kezeles

Ha bérbeadásra szánjuk el magunkat érdemes pár dolgot előre tisztázni, átgondolni.

 

  • Hogyan készülök fel a bérbeadásra?
  • Milyen költségeim lesznek, lehetnek?
  • Mire kell odafigyelni?
  • Külföldi vagy magyar bérlő?
  • Bútorozva vagy anélkül?
  • Rövid-, vagy hosszútáv?

Felkészülés az érdeklődők fogadására:

Ugyan nagy valószínűséggel már az első lépés során felkészítetted ingatlanod a megfelelő fotók készítéséhez, az érdeklődők érkezése előtt is érdemes vendégek fogadására alkalmas állapotba hozni a lakást vagy házat. Lehetőleg “beköltözésre kész” állapotba hozzuk a lakást, kitakarítva, kiegészítőkkel felszerelve kezdjük meg a bérbeadási folyamatot.

 

Milyen költségeim lesznek, lehetnek?

 

Az ArtHome bérbeadás szolgáltatása 1 havi bérleti díjnak megfelelő összeg, ami magában foglalja a hirdetést, bérlő felkutatását, a szerződéskötést és a bérleti időszak elején felmerülő kérdések tisztázását, a felek közötti paraméterek, feltételek egyeztetését a beköltözésig. 

A bérleti jogviszony alatt a tulajdonos / bérbeadó költsége a lakás üzemképes állapotának fenntartása, a szükséges karbantartás elvégeztetése ennek érdekében. A bérletből származó adó befizetése is a bérbeadó felelőssége. Adózással kapcsolatos blogbejegyzésünket itt olvashatod.

 

Mire kell odafigyelni a bemutatáskor?

 

  • a kevesebb több alapon próbáljunk minél több felesleges tárgyat elvinni a lakásból, ezáltal az érdeklődő jobban el tudja képzelni saját tárgyait a lakásban
  • a lakás legyen tiszta és jó illatú, hiszen a bérlők nem csak a látottak alapján döntenek, hanem minden érzékelt benyomásuk is számít
  • hagyjuk az érdeklődőket körülnézni, az ingatlan szakértő bemutatása után engedjük, hogy saját maguk is feltérképezzék az ingatlant

„Staging” szolgáltatásunkkal igény szerint felkészítjük ingatlanát az kiadásra, kisebb-nagyobb átalakításra, változtatásra hívjuk fel figyelmét, a maximális bérleti díj elérése érdekében.

Az első benyomás nagyon lényeges, segítünk ezt a hatást valóban hatásossá tenni, a gyors, sikeres bérbeadás érdekében.

Erről a szolgáltatásról részletesen itt olvashat >>> 

 

Külföldi vagy magyar bérlő?

 

Mindkét célcsoportnál lényeges a szép, igényes kialakítás. Azt, hogy ki fogja kivenni a lakásod leginkább a lokáció, a felszereltség, bútorozás és stílus dönti el. Mind a magyar mind a külföldi bérlők jelen vannak a piacon, körülbelül azonos számban.

 

Bútorozva vagy anélkül?

 

Kiadás előtt mindig megnézzük a lakást és javaslatot teszünk arra, bútorozva vagy anélkül javasoljuk meghirdetni azt.

Sokan keresnek üres lakást, mert 1-2 évre keresnek átmeneti megoldást lakhatásukhoz vagy jobban szeretnek a saját bútoraik között, saját tárgyaikkal körülvéve élni. Ha azonban a leendő bérlő külföldről érkezik hozzánk vagy először költözik önálló lakásba, mindenképpen bútorozott, adott esetben teljesen felszerelt lakást bérelne.

Ez függ a bérleti időszak megkezdésétől, és a lakás elhelyezkedésétől, típusától, méretétől is.

A bútorozott lakáskiadásnál nagyon fontos, hogy ne innen onnan összeszedett bútorokban gondolkozzunk, de nem kell a legjobb minőségű, méregdrága berendezési tárgyakba sem befektetni. Általánosságban azt szoktuk javasolni, hogy egyszerű, általános igénynek és ízlésnek megfelelő, modern bútorokat vásároljunk.

 

Rövid-, vagy hosszútávra érdemes kiadni a lakást?

 

Ez sok faktortól függ, a lakás megtekintése után javaslatot teszünk a hasznosítási formára. Addig is blogbejegyzésünkben olvashatsz erről, kattints ide a cikkért!

További kérdéseidre személyesen, ingyenes felmérésünk és tanácsadásunk keretében szívesen válaszolunk.

Várjuk hívásod!