+36 (70) 330 7577

HungarianHungarian
Naprakész leszek!

Az Ingatlanpiac Átalakulása 2024-ben: BYD Autógyár és az Új CSOK+ Hatása

Az ingatlanpiac állandóan változik, és a befektetők, vásárlók és eladók mindig figyelemmel kísérik azokat a tényezőket, amelyek befolyásolhatják az ingatlanárakat. Az egyik ilyen kulcsfontosságú tényező a vállalatok vagy kormányzati intézkedések bejelentése, amelyek jelentős hatást gyakorolhatnak az ingatlanpiacra. 2024-ben két fontos esemény történt Szegeden, amelyek jelentősen befolyásolták a helyi ingatlanárakat: a BYD autógyár bejelentése és az új CSOK+ program bevezetése.

8 tipp, hogy hogyan készítsd fel kertedet a tavaszi virágzásra

A tavasz mindig izgalmas időszak a kertészkedés világában. Az újjáéledő természet és a melegedő időjárás csábítóan vonzza a kertbarátokat az udvarokba és kertekbe. Azonban a tavaszi kerti munkák elvégzése során fontos néhány dologra odafigyelni. 

Íme néhány hasznos tipp a tavaszi kertészeti teendőkkel kapcsolatban:

 

Miért éppen Tiny House - avagy 5 ok a Tiny House-ok mellett

A "Tiny House" vagy apróházak forradalma az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a lakhatási formák között nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is. Ezek a kicsi, ámde rendkívül funkcionális ingatlanok számos előnnyel járnak, amelyek miatt egyre többen választják őket otthonuknak. De vajon milyen érvek szólnak a “Tiny élet” mellett? Íme néhány indok, amiért a Tiny House nemcsak praktikus, de sok más szempont miatt is szuper választás lehet.

 

ArtHome Szeged - Vedd észre Te is a szépet! Fotózz és nyerj!

Születésnapunk alkalmából meghívlak egy játékra. 5 éve nyitott az ArtHome, és ilyenkor visszagondolok mi inspirált, amikor megálmodtam a nevünket, egyáltalán mi motivált, amikor kitaláltam, hogy ez lesz a hivatásom, erre a pályára lépek. A válasz egyszerű: a szépség, a harmónia, az összhang. Melyik a Te kedvenc szegedi épületed és miért? Mi az a részlet, látvány, építészeti érdekesség, ami megfogott és amit érdekesnek találsz? 
POSZTOLD a kedvenc szegedi képedet a facebook oldalunkra, és nyerj! A legtöbb like-ot kapott kép készítője 2 személyes vacsorát nyer a Gourmet Garden Sushi & Sea Étterem Szeged-ben, a 2. helyezett egy - a Torta Művek által készített - tortát, és egy ArtHome különdíjas is lesz, akit a kollégák szavaznak majd meg. 

5 tipp, hogyan készítsd fel a lakásodat a tavaszra

Ahogy a hideg téli hónapokat lassan felváltja a friss tavaszi időjárás, sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy megújítsák otthonukat és kisebb változtatásokat végezzenek. A tavasz remek alkalom arra, hogy új megjelenést kapjon az otthonunk és feldobjuk a hosszú téli esték utáni hangulatot. Íme néhány tipp, hogyan készítsd fel a lakásodat a tavaszra.

5 évesek lettünk - és idén is mi adjuk az ajándékot

Egy újabb mérföldkőhöz értünk - 5 évesek lettünk!

2019-ben Kis-Jakab Réka, az ArtHome Ingatlan tulajdonosa és ügyvezetője gondolt egy merészet, és 15 évnyi ingatlanos tapasztalattal a háta mögött megnyitotta Szeged legegyedibb, legújabb irodáját. A kezdetektől fontos volt számára, hogy olyan kollégákkal vegye körbe magát, akik hisznek abban a vízióban, hogy az ingatlanügylet nemcsak az anyagiakról szól. Hanem az ingatlanok szépségéről, az emberi helyzetek megoldásáról, egymás segítéséről. Egy olyan iroda volt az álma, ahová az emberek bizalommal térnek be, és biztosak lehetnek abban, hogy az inagtanügyletük gyorsan, profi módon és a sikeresen zajlik le a szakmai csapat segítségével.

ArtHome csapat - avagy a jó pap holtig tanul

Minden szakmában alapvetés a folyamatos tanulás. Ez főleg igaz, ha a csapat egységéről, közös munkáról és kommunikációról van szó. Mi, az Arthome-nál úgy gondoljuk, nemcsak az fontos, hogy minden szakami kérdésben naprakészek legyünk, hanem az is, hogy mint csapat jó működjünk együtt. Ehhez kértünk az elmúlt hetekben segítséget Szalay Zsolt coach-tól.

Az ingatlanpiac alakulása Magyarországon 2023-ban

A magyarországi ingatlanpiacot 2023-ban különböző gazdasági és társadalmi tényezők befolyásolták. A globális bizonytalanságok ellenére a magyar gazdaság rugalmas maradt, ami táplálta a keresletet az ingatlanszektorban. Íme a legfontosabb fejlemények áttekintése:

 

Urbanizáció - főváros vs. vidék:

 

A városi területek, különösen Budapest, továbbra is jelentős figyelmet keltettek a befektetők és a lakásvásárlók körében. A főváros megőrizte az ingatlanpiaci tevékenységek elsődleges központjaként betöltött státuszát, amit a munkalehetőségek, a kulturális kényelem és az infrastruktúra fejlődése hajtott.

Az olyan vidéki városokban, mint Debrecen, Szeged és Pécs, szintén folyamatosan nőtt a kereslet, amit a jobb életminőség és a Budapesthez képest alacsonyabb megélhetési költségek támasztottak alá.

 

Lezajlott az I. Tiny House Nyílt nap

2024.01.27-én megrendezésre került partnerünk, a Tiny Life felkérésére megszervezett nyílt nap. Irodánk mint kizárólagos értékesítő partner volt a felelős szervezője és lebonyolítója a rendezvénynek.

Évösszegző és tervek 2024-re az ArtHome szemszögéből

Hogyan alakult az ingatlanpiac 2023-ban az ArthHome szemszögéből? Milyen új szolgáltatással bővült a repertoárunk? Milyen jótékonysági összefogást indítottunk el? Az Évösszegző vindeónkból megtudod!